Beslutningen er tatt - Ny valp i vente!


Endelig er beslutningen tatt – dere skal få en liten bamseklump inn i familien!


Ventetiden frem til den store dagen er både spennende og lang, men den kan også brukes til å forberede dere på det fantastiske eventyret som venter.

Å få en valp i hus er en stor omveltning, og det krever forberedelse, tålmodighet og en god dose kjærlighet. Som ansvarlige oppdrettere ønsker vi å gi dere enda litt mer innsikt, slik at dere er godt rustet for den magiske reisen som venter.

Her er noen viktige ting å tenke over før valpen kommer hjem:


En hund er mer enn bare en kjæledyr – det er en livsstil


En hund er en investering – både i tid og penger.

Dere må ha råd til:

  • En god hundeforsikring
  • Kvalitetsfôr fra veterinær eller dyrebutikk
  • Utstyr som bilbur, seng, leker og sele
  • Kurs og trening
  • Jevnlig veterinæroppfølging (vaksiner, helsesjekker og uforutsette utgifter)


Har du noen som kan passe hunden om du trenger det? Hvis ikke, må du regne med kostnader for hundepensjonat eller dagpass.


Den perfekte følgesvenn krever kjærlighet og innsats

Selv om den Australske Labradoodle kan virke som den perfekte hunden, er det viktig å huske at en nesten perfekt følgesvenn ikke skapes over natten. Det krever tid, tålmodighet, trening og en hel masse kjærlighet. En hund er aldri en rask løsning – det er en livsstil og et langvarig engasjement.

Vi kan gi deg et godt utgangspunkt: en valp med potensiale for mange gode egenskaper. Men resten er opp til deg og din familie. Sosialisering, grenser, sikkerhet, trening og en stadig strøm av omsorg er de viktigste ingrediensene for å forme en valp til en allround selvsikker, solid og sunn hund.


Hele familien må være med på laget
Alle i husstanden må være enige om å få en hund – hvis ikke, må du være forberedt på å ta hele ansvaret selv. De som sjelden hjelper til med andre ting, vil neppe plutselig bli de mest engasjerte hundepasserne heller.

Hva hvis livet endrer seg? Hvis du er i et parforhold, hvem skal beholde hunden dersom det skulle bli et brudd? Det kan være lurt å avklare dette allerede nå.


Søvnløse netter, tissetrening og rampestreker
Valpen kommer ikke ferdig oppdratt – det blir gnagde møbler, ødelagte ting og en liten pøbel som biter på alt og alle. Små barn kan bli redde for valpen, og valpen kan bli redd for barna. Husk: Valper er små "piraja-krokodiller" med sylskarpe tenner!

Alene-hjemme-trening tar tid. Noen valper takler fint å være alene, mens andre trenger mye lenger tid enn forventet. Har du mulighet til å tilpasse hverdagen din hvis dette blir en utfordring?


Barn og valper – et voksent ansvar
Barn skal ikke ha hovedansvaret for valpen. Barn under 12 år skal for eksempel ikke være alene om å lufte hunden. En valp er ALLTID de voksnes ansvar.



Har du fysikken og tålmodigheten?
Når valpen vokser, trenger den både mosjon og mental stimulering. Har du tid og overskudd til å trene og aktivisere den gjennom hele oppveksten – også når den blir en energisk unghund? Husk at hunder også går gjennom en "tenåringsperiode"!


Pelsstell og vedlikehold
Kloklipp, pelsstell og bading blir en del av rutinen. Skal du gjøre det selv, eller vil du bruke hundefrisør? Uansett må du være forberedt på jevnlig stell.


En ny bestevenn for livet
En hund vil elske deg ubetinget og alltid ville være med familien sin. Hunder er sosiale dyr og trenger tid med flokken sin. Hvis du er borte på jobb en hel dag, må du være forberedt på å gi hunden oppmerksomhet resten av dagen.



Livet med hund er helt fantastisk!
Når du først har hatt hund, er det vanskelig å forestille seg livet uten. Men husk: Hver hund er unik. Ikke forvent at denne valpen blir akkurat som en du har hatt før – den vil ha sin egen personlighet, sine egne utfordringer og sine egne gleder.

En hund gir deg masse glede, kjærlighet, frisk luft og nye bekjentskaper. 


Er du klar for eventyret?


Vil du fortsatt ha hund? Da er du velkommen til å fylle ut søknadsskjemaet hos oss.
Gå videre til reservasjonsskjema her.


Tilbake